Maand: juni 2023 Pagina 1 van 2

Reisblog – Deel 4

Oké, genoeg over Parijs (eigenlijk ook al meer dan genoeg over dat hele Frankrijk), maar wat valt er verder nog te vertellen. Zowel mama als ik hebben een breakdown gehad. Je moeder begon spontaan te huilen, iets over blijdschap dat ze jou ging zien ofzo… ik had een instortmoment toen we Parijs verlieten. Ken je dat fragment uit Lord of the Rings …

Reisblog – Deel 3

Nou, mocht je op reis gaan dan is het een goede zaak om goed voorbereid te zijn. Controleer van tevoren altijd even goed of dat je alles hebt, dat scheelt stress, nee echt! Dat scheelt stress (en reistijd). Waar je ook goed op moet letten is het tijdstip dat je wilt vertrekken. Kijk, je kan heel vroeg in de ochtend vertrekken, iets later of nog iets later. Of je kunt alvast een deel van de route verkennen. 

Reisblog – Deel 2

Oké, herstel. Wij zijn blijkbaar niet van die goed reisblogouders. Bij de eerste stop in Frankrijk keken we op de achterbank, waar het de hele rit al zo stil was….

….

Reisblog – Deel 1

Omdat ik zo’n bloedhekel heb aan van die succesvolle reisblogs, je weet wel, van die blije gezinnen met twee komma drie kinderen die even gaan vertellen hoe leuk het is om met een baby, een peuter en een kleuter twee en tachtig keer per jaar op vakantie te gaan in de meest bizarre landen en dan vertellen hoe leeeeeuuuuuuukkkkkkk dat toch is. En als toetje dan nog bij elke plaatsje waar ze geweest zijn een top tien leukenswaardigheden voor kinderen benoemen.

Het Franse Dieet

Hoi Eddie,

Ja nu dacht je natuurlijk dat mama weer een leuk stukje naar je had geschreven, maar lekker puh, ik ben het gewoon. Gefixt internet en alles, maak ik nu een iconische comeback op de HuizeVeen website. Nou had je mijn gezicht moeten zien na dat stukje van jou!

(Het zag er ongeveer zo uit:

)

Nu even een trieste mededeling, waarvan ik hoop dat je het past leest als je hier bent:

Onze Magische Eierkoker Piep Hollandse Muziek Melding Apparaat Is Stuk. 

Ja, dat had je zeker niet verwacht. Maar vrees niet, we hebben er nog 2, dus ik denk dat je het hier wel een week kan overleven met je strenge dieet. Ik heb alleen geen idee of het Nederlandse, of Franse apparaten zijn… Een ding weet ik wel, het word spannend!

Over dieet gesproken, weet je wat ik op heb als ontbijt vanochtend? Ik zal het even met afbeeldingen illustreren.

We beginnen onze culinaire reis, met natuurlijk een croissantje. En dan wel een echt lekker croissantje, weetjewel, met een knapperig randje en een perfecte, zachte binnenkant, waar je (jij dus) gewoon spontaan van begint te kwijlen. En om ook mijn goddelijke lichaam te voeden, doe je daar natuurlijk aardbeien op. Nu vinden ze dat hier een beetje vreemd, maarja, ik ben ook een beetje vreemd, dus dat gaat mij niet tegenhouden. Can’t stop won’t stop!

Hetzelfde geldt natuurlijk voor het tweede deel van dit feest: een paar sneetjes van een knapperig, perfect stokbrood, vers van de bakker. (Pluspunten als je er nutella op doet, want dat smaakt dus bijna precies hetzelfde als een nutella pizza, waarvan ik geruchten heb gehoord dat jullie die een tijdje geleden op hebben. Just saying.)

Daarna is het tijd voor een lekker bakje yoghurt. En een tijdje geleden zijn er hier yoghurtjes met smaakjes ingekocht, nou, dat is wel even een andere kick dan Griekse yoghurt met honing! (Griekse yoghurt, als je dit leest; dit is een grap, ik zal altijd van je blijven houden, vertrouw me maar, dit is gewoon een fase waar ik even doorheen moet voor mijn persoonlijke ontwikkeling en daarna zullen we voor altijd samen zijn, lepeltje bij lepeltje.)

Heb je weleens een meringue taartje op met citroen, en vraag je je af of je dit ook in vloeibare vorm kan eten? Dan ben ik hier om je te vertellen dat dit zeker mogelijk is! Koop yoghurt met citroensmaak, en je grootste droom is bereikt.

Dus, zoals je waarschijnlijk wel zal begrijpen, heb ik al lang mijn droom lichaam ontwikkeld hier, sixpack en al! Maar geen zorgen, jouw groente en eieren dieet gaat hier ook overleven, ik vertel je wel gewoon niet waar onze voorraadkast is. 

Lieve groetjes,

Mel

kippen-en-moestuin-praatje

Ooooh Melliebel, het is hier toch wat met de eieren en de kipjes en (vooral) met papa. Hoewel het natuurlijk wel hilarisch is dat het eerste eitje dat gekookt werd in papa zijn eierkoker voor het zieke kipje was, haha! Ik kan er echt om lachen, want Frodo begint eindelijk aardig op te knappen. Ze zit niet meer de hele tijd op schoot (wat je zusje dan wel weer jammer vindt), ze scharrelt weer vrolijk mee met de rest en ik mest haar lekker vet met het kippenvoer-karnemelk-ei-mengsel. Komt dus helemaal goed hier! 

Eitje

Hoi Melliebel, je dacht nu natuurlijk al dat je moeder dit blogberichtje had geschreven, maar niets is anders waar, ik heb gewoon de manier waarop zij je aanspreekt even gepikt. Dus hoe is het daar in de rimboe zonder internet? Uiteraard snap ik volledig waarom ik uitgenodigd ben om jullie met een bezoekje te vereren op de Abdij, dat is natuurlijk om de WiFi te fixen! Dus uitnodiging geaccepteerd, je moet natuurlijk nog wel blogs kunnen schrijven.

Vaderdag-cadeau

Lieve papa,

FIJNE VADERDAG!!!!!!!! Ik was, net zoals mama, pas om 10 uur wakker. En dan denk je misschien bij jezelf, ‘oh, dan zal ze natuurlijk gelijk de Huizeveen website openen om een stukje te schrijven’, maar we hebben hier een wifi-noodsituatie en ik probeer mijn 4g zoveel mogelijk te besparen, dus dat kon deze week even niet.

Vaderdag

Het is zondagochtend, de wekker ingesteld op 7.45 uur. Door de plaknacht (en die kl*te waaier die je moeder heel de nacht in slaap houdt) al vanaf 5.00 uur wakker. Maar ik ben stug blijven woelen in bed, draaiend en zuchtend geprobeerd om de tijd te rekken. Maar om 7.30 uur de wekker uitgezet, stilletjes mijn bed uitgestapt en heel voorzichtig geprobeerd mezelf te douchen onder een druppelende kraan, want ja, je wil niemand wakker maken op deze dag. Zo is papa nu eenmaal. En het is tenslotte Vaderdag!

Smoelenboek

Nou Mel, ik hoop dat er nog genoeg ruimte is om op deze server ook enkele foto’s te kunnen plaatsen. Ik weet niet of het nog wel past naast die sh*tload hoeveelheid foto’s waar jij ons mee overstelpt. Ook als ik hier over straat loop wordt ik met regelmaat aangesproken dat de mensen zo onder de indruk zijn van de omgeving waar jij je in mag begeven. De schitterende natuur, de paardrijritjes, de nabije omgeving en de vele dorpjes die je bezoekt. Dus blijf die foto’s vooral plaatsen. Mensen waarderen het echt heel erg!

Pagina 1 van 2

Hoogstaande technische vernuftige website gebouwd door Edgar & Vormgeving en illustraties door Melody