Het voorjaar is begonnen, de vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt (af en toe), en de vakantie naar Texel komt eraan. Met een beetje geluk lig ik deze zomervakantie toch minstens één dag op het strand. Het blijft tenslotte een risico om de zomer in eigen land door te brengen. Om nu te voorkomen dat mede strandbezoekers de tiplijn van Hart van Nederland gaan bellen dat er een albino walvisje is gestrand op Texel heb ik besloten om maar wat aan mijn fysieke lichaamsbouw te gaan doen. De kleur witter-dan-wit ga ik niet meer op tijd goed krijgen, maar dat bierfust op de plek waar een sixpack behoort te zitten moet nog wel goed komen ‘denkt hij met ijdele hoop’. 

Nu ben ik het liefst een hele luie sporter. Zo eentje die door het kijken naar een marathon zijn conditiepeil omhoog weet te brengen. En eerlijk is eerlijk, na het kijken van de samenvatting van een voetbalwedstrijd is de wandeling van de bank naar de koelkast voor een verfrissend biertje al een stuk minder vermoeiend. Dus ik voel wel degelijk enige progressie. Maar aangezien de voetbalcompetitie nu is afgelopen moet ik me toch gaan richten op andere manieren om beter in vorm te gaan komen. En zo kwam ik uit op een waterbesparende douchekop. Wablief!?

Dit behoeft waarschijnlijk enige uitleg. In een poging om zo min mogelijk belasting te hoeven te betalen (en oké, het milieu het minst te belasten) ben ik bezig geweest om mijn duurzame woning met energie label G nog verder te verduurzamen. Dus ik heb voor €485,- aan ledlampen gekocht om al die energieverslindende spaarlampen de deur uit te gooien. Daar bespaar ik toch gauw zo’n €12,24 op jaarbasis mee! Maar er valt het meest te besparen op gas. Nu kan ik de verwarming uiteraard uit zetten, maar mijn huis is zo tochtig dat dit zou betekenen dat het in Alblasserdam structureel 2 graden kouder zou zijn dan in de rest van de omgeving (doordenkertje). Dus om geen klachten van de buurt te krijgen heb ik besloten om dat maar niet te doen. Waar ik wel op kan besparen is warm water. En zodoende kwam ik uit bij een waterbesparende douchekop. Je weet wel, zo’n douchekop die beloofd dat er 85 miljoen ieniemienie kleine waterdruppels op je lichaam worden uitgestrooid waardoor je een sensatie van een Niagara waterval zou moeten beleven. Waarschijnlijk dan wel één qua formaat Madurodam. Want zelfs het straaltje waar ik nu onder sta zou Manneke Pis zich nog kapot voor schamen. ‘Maar wat heeft dit nou met je toekomstige goddelijke lichaam te maken?’ 

Tijdens mijn zoektocht naar de ultieme flut waterbesparende douchekop kwam ik artikelen tegen dat je het meest bespaard door koud te douchen. ‘Ja dûh…en helemaal niet douchen is nog goedkoper!’. Maar luister nou, het is ook nog eens supergezond! Het versterkt de huid, het is goed voor je bloeddruk, je immuunsysteem verbeterd, het geeft energie én je valt ervan af! Tadaa…!!!!… Kortom, de ultieme methode om heel lui aan mijn hele lijf te werken. 
Hoe het precies werkt weet ik niet, dat laat ik ook liever aan mijn collega columnisten van Gezondheid en Balans over. Ook kan ik nog niet bevestigen dat ik al een strakker huidje heb, mijn bloeddruk al is verlaagd of mijn immuunsysteem is verbeterd. Misschien heb je iets langer nodig dan twee douchebeurten. Ik kan wel zeggen dat het goed is voor mijn longen.
Ik ben namelijk niet iemand die zingt onder de douche, maar de hoge noten komen er nu wel heel gemakkelijk uit!